Få et lift til bussen

Sammen med Esbjerg Kommune har Sydtrafik nu lanceret produktet Plustur, hvor du kan bestille en tur med flextrafik fra din adresse til nærmeste stoppested – eller omvendt. Plustur forlænger på den måde den kollektive trafik, så den kan nå helt ud i alle hjørner af kommunen. 
Plustur er en ny variant af det mere kendte flextur, og den kan lige som flextur benyttes af alle. Det er lige meget, om man skal til banko, basketball eller på besøg, så kan man benytte Plustur, hvis der ikke kører en bus hele vejen. 
”Med Plustur udvider vi servicen for de, som gerne vil benytte den kollektive trafik, men hvor afstand til station eller busstop måske har været en hindring. Plustur er det forbindelseslift, som mange måske har manglet for at vælge den kollektive trafik til”, siger Søren Heide Lambertsen, formand for Teknik & Byggeudvalget. 
Plustur bestilles via Rejseplanen.dk eller Rejseplanen App som en del af en almindelig rejse, og den fremgår automatisk i søgeresultatet i Rejseplanen, hvis det er en mulighed i forbindelse med din planlagte rejse. 
Turene kører som en del af den øvrige flextrafik, og det skal bestilles mindst to timer før afgang. Plusturen koster altid 24 kr. pr person – og derudover skal man så betale for selve bus- eller togturen. 
”Vi er rigtig glade for, at vi sammen med Esbjerg Kommune nu har fået lanceret et produkt til den kollektive trafik, som kan hjælpe med at sikre, at borgerne kan komme helt hen til den valgte destination hjemme fra deres bopæl, selv om de bor uden for de gængse byområder. Ved at kombinere forskellige former for kollektive transportmidler. Vi håber, at vi i løbet af dette år kan udbrede Plustur til alle kommuner i den jyske del af Region Syddanmark”, siger Lars Berg, direktør i Sydtrafik.
Den første kommune som indførte Plustur i Sydtrafiks område var Sønderborg Kommune, og flere kommuner er siden da hoppet med på konceptet. 
Kontaktoplysninger
Formand for Teknik & Byggeudvalget Søren Heide Lambertsen på srlam@esbjergkommune.dk eller tlf. 40 12 24 12.
Kiva Grafisk